Türk televizyonlarının en sevilen dizilerinden olan Avrupa Yakası’nda dikkat çeken detaylardan biri duvarda asılı duran Çiko tablosuydu. Burhan Altıntop karakterinin evinde asılı duran ve ağlayan bir çocuğun resmi olan tablo, diziye ayrı bir renk katıyordu. Ancak bu tablo hakkında ortaya atılan bir iddia herkesi şaşkına çevirdi.

Çiko tablosu, “Ağlayan Çocuk” olarak tanınıyor. Bu eserin yaratıcısı ise Bruno Amedio. Tablo, bugüne kadar milyonlarca kişi tarafından satın alındı. Ancak tablonun bulunduğu evlerde yaşanan tuhaf olaylar, tablonun lanetli olduğunun düşünülmesine yol açtı.

TABLONUN YÜZ BİNLERCE KOPYASI VAR

aglayan-cocuk-tablosu1.webp

Çiko tablosunda bulunan çocuk, normalde kumraldı ve gözleri de elaydı. Ancak eserin kopyalarında Çiko’nun göz ve ten renginde değişimler oldu. Eserin lanetli olduğuna dair iddialar ise İngiltere medyası tarafından dile getirildi.

Bir itfaiye personeli tarafından yapılan açıklamaya göre 1985 yılında bir evde yangın çıkmış ve tüm eşyalar kül haline gelmişti. Ancak sadece Çiko tablosu, yangın sırasında zarar görmemişti. Bu açıklamaların duyulmasının ardından pek çok kişi evine bir daha Çiko tablosu sokmadı. Hatta yangının da tablo nedeniyle çıkmış olabileceği düşünüldü. Fakat yangının sebebi sobadan çıkan alevlerin perdeleri tutuşturmasıydı.

iPhone 16 Satışa Çıktı!  Almak İçin Gece Boyu Uzun Kuyruklarda Beklediler iPhone 16 Satışa Çıktı! Almak İçin Gece Boyu Uzun Kuyruklarda Beklediler

TABLONUN BULUNDUĞU YOKSUL EVLERDE YANGINLAR ÇIKTI

Yangınların devam etmesi ve yangın çıkan evlerde tablonun bulunması nedeniyle tabloların imha edilmesine karar verildi. Hatta bazı ev sahipleri, geceleri tablodan ağlama sesleri geldiğini bile iddia etti.

Ortaya atılan iddialardan biri de Çiko’nun gözyaşlarının geceleri kan rengi olduğuydu. Aynı zamanda resimde titreme olduğu da dile getirildi. Lanet, İngiltere’de başlayıp farklı ülkelere de uzandı. Şili’de resmi satın alan 80 kişinin başına bir çok felaket geldiği duyuruldu. Basının olayları körüklemesi ile Çiko, uzun yıllar lanetle anıldı ve bir şehir efsanesine dönüştü.

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ