Van'ın Tuşba ilçesinde yüzmek için Van Gölü'ne girdikten sonra kaybolan Ahmet Hilmi Hanalp'i (22) arama çalışmaları 9. gününde devam ediyor. Genç, geçtiğimiz Perşembe günü arkadaşlarıyla birlikte Çarparak Adası yakınına gitmiş ve yüzdüğü sırada gözden kaybolmuştu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Van Sahil Güvenlik Komutanlığı, Van Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği, AFAD, UMKE ve Van İtfaiyesi dalgıçlarından oluşan 30 kişilik ekip, kayıp genci bulmak için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Baba Van Gölü'nde Kaybolan Oğlu İçin Arama Çalışmalarına Katıldı (1)

58 Ton Ölü İnci Kefali İçin 2,3 Milyon Lira Ceza Uygulandı 58 Ton Ölü İnci Kefali İçin 2,3 Milyon Lira Ceza Uygulandı

Baba Ekiplerle Çalışmalara Katıldı

Ekipler, Van Gölü'nün yüzeyini polis ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleriyle tararken, su altını ise AFAD ve itfaiye dalgıçları kontrol ediyor. 9 gündür arama çalışmalarını karadan izleyen baba Adnan Hanalp, bugün ekiplerle birlikte oğlunun kaybolduğu yerdeki aramalara katıldı. Bir süre bot üzerinde arama çalışmalarını izleyen Hanalp, daha sonra kendileri için kurulan çadıra geri döndü.

Baba Van Gölü'nde Kaybolan Oğlu İçin Arama Çalışmalarına Katıldı (2)

Baba Van Gölü'nde Kaybolan Oğlu İçin Arama Çalışmalarına Katıldı (4)Baba Van Gölü'nde Kaybolan Oğlu İçin Arama Çalışmalarına Katıldı (3)-1

Kaynak: (İHA)