Ağrı'da baharın gelmesiyle birlikte besicilerin yüzü güldü. Koyun, kuzu ve büyükbaş hayvanlarını meraya çıkaran besiciler, bol yağışlarla yeşeren meralarla birlikte sezonun açıldığını görmekten mutlu oldular.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın yapıldığı kentte, kış boyunca ahırlarda beslenen hayvanlar artık meralara salınıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan çobanlık mesaileri, akşama kadar sürüyor ve hayvanlar akşam saatlerinde köylere geri götürülüyor.

resim-7257494e.jpg

Kalenden Köyü Besicileri Baharın Gelişini Sevinçle Karşıladı

Kalenden köyünde yaşayan besicilerden Kasım Kılıç, baharın gelmesini sevinçle karşıladıklarını belirterek, "Kışın 6 ay boyunca ahırlarda hayvanlara bakıyoruz. Kış mevsimi ister istemez sıkıntılı geçiyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde karlar eridi, sular coştu ve hayvanlar merada otluyor. Havalar da güzel. 5-10 gündür yağmur yağmadı. İnşallah yağar, köylü ve çiftçi feraha kavuşur. Herkes kendi işine bakıyor. Sıkıntımız yok. Şimdilik çobanımız yok ama söz vermişler birkaç gün içinde olacak." dedi.

Taşlıçay ilçesinden Ferzende Deniz ise kışın zorlu geçtiğini ancak baharın gelmesiyle çobanlık mesailerine başladıklarını ifade etti.

agri-da-besiciler-kis-boyu-ahirlarda-besledik-17249719-amp.jpg

(AA)

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)