Ekonomi

Bakan Işıkhan'dan Memur Maaşlarıyla İlgili Açıklama Geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emeklilerin maaşlarına yılbaşında yapılacak artışla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Bakan Işıkhan, Ankara'da basın mensuplarına konuştu.

Memur maaşlarının yanı sıra emekli maaşlarının da göz ardı edilmediğine dikkat çeken Işıkhan, "2024 yılının Ocak ayında, memur ve memur emeklilerimizin maaşlarına yapılacak artış, enflasyon hedeflerine yaklaşık olarak yüzde 50 civarında olacaktır. Bu artışla birlikte, en düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine yükselecektir." dedi.

Emekli maaşlarının da gözden geçirildiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Işıkhan, "Çalışmalar tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Biz iktidarımız süresince emeklilerimizi, işçilerimizi ve memurlarımızı enflasyona karşı korumaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamında 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik haklarının verildiğini ifade eden Işıkhan, maaşı henüz bağlanmayan EYT'lilerin bu yıl sonuna kadar haklarını alacaklarını vurguladı.

Ayrıca, seçim vaatleri kapsamında bir dizi düzenlemenin de uygulamaya geçirileceğini söyleyen Bakan Işıkhan, şunları ekledi:

"BAĞ-KUR prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'lılarla aynı seviyeye getirilecek. Bu düzenleme 1 milyon BAĞ-KUR'luyu etkileyecek. Aile Koruma Kalkanı kapsamında ailelerin bir üyesinin çalışması, özellikle gençlerin bu kapsamda öncelikli olması ve sigorta primlerinin belirli bir süre boyunca tamamen karşılanması sağlanacak. Ev kadınlarına isteğe bağlı sigorta kapsamında prim desteği sunulacak."

Bakan Işıkhan, birinci derecede olan tüm devlet memurlarına 3600 ek gösterge verilmesinin de planlandığını ve yaşlı bakım sigortasıyla ilgili düzenlemelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Bunlar da ilginizi çekebilir