Güncel

Bakan Kirişci: "Gerek konutlar gerekse köy evlerinin 1 yıllık süre zarfında vatandaşlarımıza teslimi gerçekleştirilmiş olacak"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'taki deprem konutları örnek dairesini ziyaret etti ve konutların tamamının bir yıl içinde teslim edileceğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'taki deprem konutları örnek dairesini ziyaret etti ve konutların tamamının bir yıl içinde teslim edileceğini belirtti. Bakan Kirişci, deprem sonrasında geçen 111 günün ardından konutların hızla inşa edildiğini açıklamıştır. 300 günde inşa edilen konutlar için 2023 yılına kadar vatandaşların yerleştirileceğini ifade eden Bakan Kirişci, inşaatın hızı ile Türkiye'nin organizasyon kabiliyetinin arttığını vurguladı. Kirişci ayrıca, konteyner kent alanında da hizmetlerin devam ettiği bilgisini paylaştı. Depremlerin ardından Türkiye genelinde 456 bin 770 konut planlandığına dikkat çeken Bakan Kirişci, Kahramanmaraş'ta ise 72 bin 257 konutun inşa edildiğini belirtti ve vatandaşların bir yıl içinde konutlarının teslim edileceğini ifade etti. Bakan Kirişci, incelemelerini Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve ilgililerle gerçekleştirdi.