Güncel

Bakan Özhaseki, Aşırı Sıcaklar ve Rüzgar İçin Uyardı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelinde artan sıcaklıklar ve rüzgarın olası etkilerine karşı vatandaşları uyardı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelindeki aşırı sıcaklar ve bazı bölgelerde etkili olacak rüzgarlar konusunda vatandaşları uyardı. Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Açıklamada, "Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında, rüzgârın saatte 40-60 km kuvvetli, yüksek kesimlerde ise saatte 60-80 km hızla esmesi beklenmektedir. Yüksek sıcaklık ve kuvvetli rüzgârın etkisiyle; Ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızda çıkabilecek herhangi bir yangın ihtimaline ve diğer olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızdan daha dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum" ifade etti.

Uzmanlar da sıcak havalarda dışarı çıkılmaması, güneşin en dik olduğu saatlerde gölge veya serin yerlerde kalınması, bol sıvı tüketilmesi gibi önlemlerin alınmasının önemli olduğunu belirtiyor.