Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden sahasında yaşanan toprak kayması olayı sonrasında bölgeye yönlendirilen Mobil Su ve Atıksu İzleme Laboratuvarı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Özhaseki, mobil laboratuvarda gerçekleştirilen analizler ve analiz yöntemleri hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, İliç sahasında meydana gelen olayın ardından her gün 9 farklı bölgeden alınan su numunelerinin analiz sonuçlarını inceleyen Bakan Özhaseki, aynı zamanda bölgede yapılan hava kalitesi ölçümleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özhaseki, yapılan analizlerde zehirli bir atığa rastlanmadığını belirtti.

ilicte-incemede-bulundu.webp

Bakan, çevresel izleme çalışmalarının sürekli olarak devam etmesi talimatını verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdürü Cihan Tatar'dan çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Özhaseki, "Erzincan İliç'te her gün düzenli olarak 9 farklı noktadan aldığımız toprak ve su numunelerini, Bakanlığımızın mobil su ve atık su analiz laboratuvarında ve 3 ayrı laboratuvarda inceliyoruz. Şu ana kadar yapılan analizlerde zehirli bir atığa rastlanmadı. Erzincan İliç'te tüm birimlerimizle çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu. (AA)

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)