Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, afet bölgesindeki inşa sürecini hızlandıracak Yerinde Dönüşüm Projesi'nin vatandaşlar arasında büyük bir ilgi gördüğünü ifade etti. Ayrıca kamuoyunda ortaya çıkan tüm iyi niyetli kaygıları anladıklarını ve bu kaygıları gidermek için gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti. Özhaseki, "Bu süreçte bilim insanlarımızın uyarı ve tavsiyelerini sonuna kadar dikkate alıyoruz. Bu uyarıları çok önemsiyoruz ve değerli buluyoruz. Hiç kimse endişe etmesin, 11 ilimizdeki afet dönüşüm sürecinin her safhasını, ruhsattan meskene kadar her adımı, belirlediğimiz dört kırmızı çizgiden ödün vermeden adım adım denetleyeceğiz" dedi.

Özhaseki, hibe ve kredileri, inşaat ilerlemesine bağlı olarak vereceklerini ve inşaat gecikmelerini önleyeceklerini vurguladı. Ayrıca, her projeyi bölgede kurdukları "Yapım ve Dönüşüm Ofisleri" ile takip ve kontrol edeceklerini ifade etti.

Bakan Özhaseki, şu ifadeleri kullandı:

6 Kişilik Aile Denizde Boğulma Tehlikesi Geçirdi 6 Kişilik Aile Denizde Boğulma Tehlikesi Geçirdi

"Eğer taahhüt edilen inşaatlarda herhangi bir aksama olursa, Bakanlığımızın ve TOKİ'nin devreye girerek inşaat faaliyetlerini tamamlayacağını belirtmek isterim. TOKİ, bu sürecin en büyük güvencesi olarak hazır bulunacak. Vatandaşlarımız güvenli konutlarına yerleşene kadar bölgeden ayrılmayacağız. İnşallah 11 ilimizde afetlere dayanıklı yapıları hep birlikte inşa edeceğiz."

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)