Güncel

Bakan Şimşek ABD'deki Temaslarını Nasıl Değerlendirdi?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’deki temasları hakkında, "Ülkemize olan çok yoğun ilgi, programımızın doğru ilerlediğini açıkça gösteriyor." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de gerçekleşen Dünya Bankası ve IMF yıllık toplantılarında yaptığı temasları değerlendirdi. Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD’de birçok yatırımcı toplantısı ve ikili görüşme gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Şimşek, şunları kaydetti: "Temaslarımızda programımızın sonuçlarını, program kazanımlarımızı kalıcı hale getirerek ülkemizin potansiyeline nasıl ulaşacağımızı anlattık. Ülkemize olan çok yoğun ilgi, programımızın doğru ilerlediğini açıkça gösteriyor." dedi.

ABD Hazine Bakanlığı da Yellen'ın Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları marjında Şimşek ve Karahan ile bir araya geldiğini belirterek Yellen'ın, Türkiye'nin güçlü ve öngörülebilir ekonomik politikalara olan bağlığını övdüğü ifade edildi. Açıklamada, Yellen'ın bu politikaların Türkiye ekonomisinde belirgin bir iyileşme sağladığı ve enflasyonun aşağı yönlü bir eğilime girmesine yardımcı olduğunu söylediği bildirildi.