Güncel

Bakan Yerlikaya: Çobanı Darp Eden Şüpheliler Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş'ta koyunları otlatan engelli çobanı darp eden 2 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta engelli çobanı darp eden şahısların yapılan incelemeler sonucunda yakalandığını belirtti. 

"Vatandaşımıza yapılan bu şiddet asla kabul edilemez" diyen Bakan Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti:

 "20 Eylül 2024 Cuma günü N. Y. adlı 45 yaşındaki çobanlık yapan bir vatandaşımız, (köyünde engelli olarak bilinen) Kahramanmaraş Andırın ilçemiz Akifiye Jandarma Karakol Komutanlığına başvurarak, sürüsünü otlatırken sopa ile darp edildiğini beyan etmiştir. Sosyal medyada yer alan görüntüler güvenlik güçlerimizce de incelenmiş ve darp eden şahısların M. G. ve S.G. oldukları tespit edilmiştir. Her iki şahıs da yakalanmıştır. Şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatıyla mevcutlu olarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiştir.

Vatandaşımıza yapılan bu şiddet asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi Çokak Mahallesi'nde, engelli bir çoban, iki genç kız tarafından dakikalarca işkenceye maruz kaldı. İddiaya göre, Seçil G. adlı kız, koyunlarını otlatan çoban N.Y.’den kendisine alkol almasını istedi. Çoban reddedince darp edildi. Biri çobanı darbedince diğer arkadaşı ise o anları kayda almıştı.