Güncel

Bakan Yumaklı'dan Açıklama: "Pazar Gününe Kadar Dikkatli Olun"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına ilişkin güncel durumu ve dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. Pazar gününe kadar uyarılara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelinde devam eden orman yangınlarına ilişkin güncel durumu ve uyarıları paylaştı. Bakan Yumaklı, şu anda Bolu Göynük, Karabük ve İzmit Yamanlar bölgelerinde aktif yangınlar olduğunu belirtti. Özellikle Yamanlar bölgesindeki yangının enerjisinin düşük olduğunu ve şehirleri tedirgin edecek bir durumun bulunmadığını ifade etti.

Bakan Yumaklı, '72 yangından 69'u kontrol altına alındı. Şehri tehdit eden bir durum söz konusu değil. Yerleşim yerlerini etkileyen bir durum yok. Uluslararası çağrıyı gerektiren bir olay yaşanmadı. Sadece duman yayılıyor' dedi.

Ancak, önümüzdeki Pazar gününe kadar son derece dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Yumaklı, 'Şiddetli rüzgarlar yangınların yayılmasına sebep oluyor. Eylül'ün 15'ine kadar alarm durumumuz devam edecek. Bu süreçte hassasiyetimizi göstermeliyiz' uyarısında bulundu.

Bakan Yumaklı, son 4 gündür uyumayan ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek, 'Yangın çıkaran kişilerin kimlikleri tespit ediliyor ve çok kısa bir süre içinde gözaltı işlemlerinin yapılması bekleniyor' şeklinde konuştu.