Ekonomi

Bakanlıktan Bitlisli kadınlara sene sonu desteği! 18 yaşın üstünde olan herkes faydalanabilecek! 2000 TL düzenli olarak...

Desteğe ihtiyaç duyan tüm dezavantajlı gruplar için birçok farklı başlık altında yardım modeli geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son olarak kadınlar için elini taşın altına koydu.

50’yi aşkın sosyal yardım modeli aracılığı ile dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan milyonlarca kişiye çok çeşitli başlıklar altında destek veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, zorlu ekonomik şartlar sebebi ile daha da yakından takip edilmeye başlandı.

Kömür yardımı, fatura yardımı, gıda yardımı, barınma yardımı, eğitim yardımı gibi pek çok destek modeli bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son olarak kadınlar için önemli bir açıklamada bulundu.

Desteğe ihtiyaç duyan kadınlar için bir başlık altında yardım modeli geliştirdiğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son olarak eşlerini kaybetmiş olan kadınlar için kesenin ağzını açtı. İlgili grupta yer alan kadınlara düzenli olarak nakit desteği vereceğini belirten bakanlık, ilgili modele ilişkin detayları paylaştı.

SON RESMİ NİKAHLI EŞİ ÖLEN YARARLANABİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile kurulumu onaylanan Aile ve Gençlik Fonu ile birlikte aile birliğinin desteklenmesi amacı ile yeni modeller geliştirecek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son olarak kadınlar için de bir yardım modelinin bulunduğunu bildirdi.

3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olarak nitelendirilen ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş olan kadınlara düzenli olarak nakit desteğinin verileceğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardım başvurularını kabul etmeye devam ettiğini bildirdi.

EŞLERİ ÖLMÜŞ KADINLARA NE KADAR YARDIM YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ‘Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı’ başlığı altında duyurmuş olduğu yardım modelinin detayları belli oldu. Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamaya göre dul kadınlara 2 ayda bir olacak şekilde düzenli olarak nakit desteği sağlanacak.

Eşleri ölmüş olan kadınlar için bin TL’lik bir bütçe ayıran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu desteğin 2 ayda bir olacak şekilde yani toplamda 2 bin TL olacak şekilde hesaplara aktarılacağını bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi