Muş'un Bostankent köyünde serinlemek için girdikleri Alparslan 1 Baraj Gölü'nde boğularak hayatını kaybeden 2'si çocuk 5 kişi, bugün köy mezarlığında yan yana defnedildi. Yasin Karakay (18), Edanur Karakay (20), Fatma Karakay (13), Rabia Karakay (13) ve Eylül Tekin'in (15) cenazeleri, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınları tarafından Muş Devlet Hastanesinden alındı ve köy mezarlığına getirildi.

Acı olayda hayatını kaybeden Rabia, Yasin ve Edanur Karakay'ın kardeş oldukları, bir yıl önce evlenen ve 8 aylık hamile olan Fatma Karakay'ın da kardeşleriyle birlikte boğulduğu öğrenildi.

"Gelinimiz olan Fatma Karakay, 8 aylık hamileydi"

Köy muhtarı Ali Rıza Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde yas hakim olduğunu söyledi.
Olay anını anlatan Tekin, "Rabia Karakay, suya girdikten sonra diğerleri peş peşe onu kurtarmak içi suya atlıyor. Kısa süre sonra cansız bedenlerine ulaştık. Cenazelerimizi köyün mezarlığında defnettik. Edanur Karakay nişanlıydı. Gelinimiz olan Fatma Karakay, 8 aylık hamileydi. Acımız büyük." dedi.

Su Sıvatına Düşen 2 Yaşındaki Çocuk Boğulmaktan Son Anda Kurtarıldı Su Sıvatına Düşen 2 Yaşındaki Çocuk Boğulmaktan Son Anda Kurtarıldı

Kaynak: AA