Doğu Anadolu Bölgesi'nde türkülere konu olmuş Beş Minare'si, camileri, medreseleri ve tarihi evleri bünyesinde barındıran Bitlis'te yapılan restorasyon çalışmalarıyla, kentin tarihi dokusu ön planda olmaya devam ediyor.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, iki eski bakanı Bitlis’te ağırladı. 

2002-2013 yılları arasında Sağlık Bakanlığı görevini sürdüren 19 Temmuz 2017'de yapılan kabine revizyonuyla başbakan yardımcılığı yapan, Recep Akdağ’ı ve 2009-2015 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapan Taner Yıldız’ı Bitlis’te ağırladı. 

I M G 9048

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Şehrimizde ağırladığımız 49. Dönem Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ ve  61. Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız ile birlikte Kadim şehrimizin tarihi mekanlarını ziyaret ettik. dedi. 

I M G 9050

KONUKLAR BİTLİS’E  HAYRAN KALDI…

Ak parti hükümeti döneminde Eski bakanlarda Recep Akdağ ve Taner Yıldız, Bitlis’in hem tarihi, turistik ve doğal güzellikleri açısından hem de şehircilik açısından önemli gelişmeler kaydettiğini gördüklerini belirterek, hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay’ı teşekkür ettiler.

I M G 9060

Bitlis'in tarihi dokusu muhteşem 

Yazılı tarihi çok eskiye dayanan Bitlis, türkülere konu olmuş Beş Minare'si, mistik dokusu, camileri, medreseleri, tarihi evleri ve kaleleriyle adeta açık hava müzesi konumunda; 

I M G 9053

Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis'i tarihi mekanlarla hak ettiği yere taşınması gerekmektedir. Bitlis hem şehir merkezi ve hem 6 ilçesinde, hemen hemen her yerinde tarih kokuyor. Bu tarihin turizme büyük katkısı var. Bitlis'i Mardin'le eşleştirdiğimizde iki katı tarihi eser bulunuyor. Bitlis'in tarihini ve ne kadar kadim bir şehir olduğunu tüm dünyaya anlatmamız gerekiyor. 
 

Bitlis Merkez, Ahlat ve Adilcevaz'da Oturanlar Aman Dikkat! Bitlis Merkez, Ahlat ve Adilcevaz'da Oturanlar Aman Dikkat!

I M G 9049I M G 9051I M G 9053I M G 9054I M G 9052

Muhabir: Vedat Çelebi