Güncel

Başörtülü Kadınlara Saldıran Şüpheli Gözaltına Alındı

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde başörtülü kadınlara saldıran şüpheli kadın, akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. İstanbul Valiliği olayla ilgili adli sürecin başlatıldığını açıkladı.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, başörtülü kadınlara alçakça saldıran bir şüpheli kadın, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İstanbul Valiliği, olayın akıl sağlığı yerinde olmayan bir şahıs tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Akli Dengesi Bozuk Kadın Esenyurt'ta Saldırı Düzenledi

Valilikten yapılan açıklamada, 13 Eylül 2023 tarihinde Esenyurt ilçesinde bulunan Mehterçeşme Mahallesi'nde bir kadının çevresindeki insanlara saldırması olayıyla ilgili çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Yapılan incelemeler sonucunda olayı gerçekleştiren şüphelinin akli dengesinin yerinde olmadığının tespit edildiği belirtildi. Şüpheli S.J. isimli kadın Esenyurt ilçesinde gözaltına alındı ve olayla ilgili adli süreç başlatıldı.

Olayın detaylarına göre, şüpheli kadın, yoldan geçen başörtülü kişilere saldırmış, hatta başka bir başörtülü kadını da kovalamış ve caddedeki araçlara tekme atmıştı.

Bu olay, toplumsal hassasiyetlere dokunan ve insan haklarına aykırı bir davranış olarak büyük tepki çekti. İstanbul Valiliği'nin aldığı kararla şüpheli gözaltına alınmış olsa da olayın ardından başörtülü kadınlara yönelik artan saldırılar ve nefret söylemi, toplumun geniş kesimleri tarafından endişeyle takip ediliyor.