Güncel

Başörtüsü teklifinde Meclis'te yeni gelişmeler!!!

Başörtüsüne anayasal güvence sağlayacak olan düzenleme, yeniden Meclis gündemine taşınıyor. AK Parti ve MHP, bu sefer muhalefetin desteğini alma çabasındalar. Ancak muhalefet kanadında henüz ortak bir tavır belirlenmiş değil.

Başörtüsüne anayasal güvence sağlayan ve ailenin korunmasını hedefleyen düzenleme, yeniden Meclis gündemine taşınıyor. Meclis'in öncelikli konularından biri olacak olan anayasa teklifi, AK Parti ve MHP tarafından yeni yasama döneminde Meclis'e sunulmayı planlanıyor.

Geçtiğimiz dönemde Anayasa Komisyonu'nda görüşülen düzenleme, CHP ve İyi Parti'nin "dini inanç sebebiyle" ifadesinin çıkarılmasını talep etmeleriyle tartışmalara sebep olmuş ve önergeleri reddedilince komisyonu terk etmişlerdi. Teklif komisyonda kabul edilmiş ancak Genel Kurul gündemine getirilmemiş ve yeni döneme ertelenmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsünün Anayasal güvence altına alınması gerektiğini birçok kez vurgulayarak muhalefete destek çağrısında bulunmuştu.

CHP'NİN DESTEK VERMEYECEĞİ BEKLENİYOR

CHP'nin aynı şekilde teklifin Meclis gündemine gelmesi durumunda destek vermeyeceği bekleniyor.

Bu nedenle Saadet, Deva ve Gelecek partilerinin 35 milletvekiliyle konunun önemi ve uzlaşmacı bir yaklaşım içinde olmaları önem taşıyor. Bu üç parti, bazı değişikliklerle metne imza atabileceklerini ifade ediyor.

AK Parti'nin düzenlemeyi Meclis'e sunmadan önce parti yetkilileriyle ortak bir noktada buluşmak için temasta olması bekleniyor.