Batman'ın Sason ilçesinde düzenlenen festivalde, yöreye özgü doğal çiçek balı büyük bir ilgi gördü. Festivalde yapılan açık artırmada 1 kilogram Sason balı 300 bin TL’ye satıldı. İş adamı Abdullah Tunç, balın bu fiyata alıcı bulmasını sağlayarak, Sason balının gerçek değerinin daha yüksek olduğunu vurguladı.

Tunç: Sason Balı, Altından Daha Değerli

Tunç, balın yüksek rakımlı dağlarda, el değmeden üretildiğini ve dünyaca birinciliği olduğunu belirterek, “Bugün burada düzenlenen festivalde satışa sunulan bala 300 bin vererek satın aldım. Ben bal üreticisi değil, altın işletmecisiyim. Bana göre Sason balı ürettiğim altınlardan çok daha değerli bir baldır. Bu bal herkesin bildiği gibi yüksek rakımlı dağlarda el değmeden üretildiğini biliyoruz. Bu bal dünyaca birinciliği var. Raporlarla ispatlanmıştır. Bu balın değeri bu değil daha fazla olması gerekiyor. Sason balına sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi.

Bir Kilo Sason Bali 300 Bin Tl 1

Festivalde açık artırma ile satışa sunulan bal, Batman Valisi Ekrem Canalp ve Sason Kaymakamı Furkan Başar tarafından iş adamı Abdullah Tunç’a teslim edildi.

Van’da 57 Kilo Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi Van’da 57 Kilo Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Bir Kilo Sason Bali 300 Bin Tl

Kaynak: İhlas Haber Ajansı