Bölge

Batman Şoförler Odası’ndan Araç Muayene İstasyonlarına Artış Talebi

Batman Şoförler Odası Başkanı Cemil Turan, tek muayene istasyonunun yetersiz kaldığını belirterek, yeni firmaların sektöre girmesi gerektiğini vurguladı.

Batman Şoförler Odası Başkanı Cemil Turan, şehirdeki tek araç muayene istasyonunun ihtiyaca yanıt vermediğini ifade ederek, yeni istasyonların açılması çağrısında bulundu. Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de muayene hizmeti veren TÜVTÜRK'ün sürücüleri mağdur ettiğini belirtti.

Randevu sürelerinin uzunluğuna dikkat çeken Turan, "Muayene istasyonu merkezinden 30-40 gün sonraya randevu veriliyor, bir de belli bir saatte aracınızın muayene olacağı anlamına gelmiyor. TÜVTÜRK'te yetkililer 2 veya 4 saat arası beklemek zorunda olduğumuzu ifade ediyorlar. Şu zor dönemlerde doğru düzgün oturacak yeri dahi olmayan TÜVTÜRK, insanları dip dibe bekletiyor. Yetkililer bir gün gidip orada 20 dakika kalırsa, bütün rezilliği gözleriyle görecekler." dedi.

Ayrıca, muayene istasyonlarında yeterli personel bulunmadığını ve verilen hizmetlerin yetersiz olduğunu dile getiren Turan, "TÜRVTÜRK özel firma olduğundan, araçların da muayeneye mecbur olduğunu bildiği için yetersiz eleman çalıştırıyor. Her gün yüzlerce aracın muayenesi varsa bunu birkaç elemanla yapmanın hesabını yapıyor. Burada amaç ne kadar fazla kazanırım hesabıdır. Vatandaşın işinin daha seri bir şekilde yürümesi için birkaç firmaya daha muayene yetkisi verilmelidir. Rekabet olursa hizmet kalitesi artar. Hangi çağdayız. Bırakın bu işe birkaç firma daha girsin. İnsanları bir firmanın vicdanına bırakmayın. Halkımız parasıyla rezil oluyor." şeklinde konuştu.