Batman Valiliği, 2024-2025 av sezonuna ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu tarafından alınan kararların Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Freni Boşalan Kamyon 2 Araca Çarparak Devrildi: 7 Kişi Yaralandı Freni Boşalan Kamyon 2 Araca Çarparak Devrildi: 7 Kişi Yaralandı

Açıklamada, "İl Şube Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Avcılık kurslarında başarılı olup avcılık belgesini alan ve vergilerini ödeyen avcılarımız https://www.tarimorman.gov.tr/DKMP/Link/25/Avbis sisteminden avlaklarımızda kota almaları durumunda salı, çarşamba, cumartesi ve pazar günleri av kuralarına bağlı olmak şartıyla av yapabileceklerdir." ifade edildi.

234A3A90 2486 47B7 Abf0 5D5037Fa0386

Valilikten yapılan açıklamada, "Kararlara, yasaklara, kısıtlamalara ve düzenlemelere aykırı hareket edenlerle ilgili yasal işlem yapılacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğüne bağlı Batman ve Kozluk şefliği personelleri Batman kırsalında 7 gün 24 saat çalışma esaslıya ihbar ve sahada koruma ve kontrol faaliyetleri devam etmektedir." belirtildi.

Kaynak: İLKHA