Ege Denizi'nde avlanan yaklaşık 2 metre uzunluğundaki ve 250 kilogram ağırlığındaki dev orkinos, Batman’ın çarşı merkezinde sergilendi. İzmirli balıkçılar tarafından getirilen balığı görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, vatandaşlar cep telefonlarıyla fotoğraflar çekti.

Mereto Dağı'nda Bal Hasadı Sezonu Başladı Mereto Dağı'nda Bal Hasadı Sezonu Başladı

Yıllardır balıkçılık yapan Feyzullah Altunel, böyle büyük bir orkinosu daha önce görmediğini ifade etti. Altunel, "Bu balığımız mavi yüzgeçli orkinostur. Batman'a ilk defa böyle büyük bir balığı getirme icabı duyduk. Hep ufak balık geliyordu. İlk defa Batman'a böyle bir balık getirdik. Ortalama 215-250 kilo arasındadır. 20 kişi araya girdik, zar zor tarttık. Balığımız çok güzeldir. Bu balığı parça parça yapıp müşterilerimize vereceğiz. Bunu İzmir körfezinden getirdik. İhale yoluyla bunu aldık tabi. Talep üzerine balığı keseceğiz. Balığa mükemmel bir ilgi var. Bizler bile böyle güzel bir balığı gördüğümüz zaman hayrette kalıyoruz. İnsan tesirinde kalıyor. Böyle balıklar nadir geliyor." diye ekledi.

Batmana Getirilen Dev Orkinos Ilgi Odagi Oldu

Balığın karşısında hayretini gizlemeyen vatandaş Sezgin Girişkin ise, "Batman'a böyle bir balık ilk defa geliyor. Çok güzel bir balık. Daha önce böyle bir şey görmemiştim. Bunu buraya getirmek cesaret ister," ifadelerini kullandı.

Kaynak: İLKHA