Batman'da bu yıl ilk kez geniş çapta ekilen yağlık ayçiçeğinin hasadı, Beşiri ilçesinin Asmadere köyünde düzenlenen etkinlikle başladı. Geçen yıl deneme ekimi yapılan ve başarılı sonuçlar alınan ayçiçeği, bu yıl toplam 1680 dönüm alanda yetiştirildi. Hasat etkinliğinde konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, 2022 yılında gerçekleştirilen Ayçiçeği Çalıştayı'nın ardından, Batman'da ayçiçeği ekiminin uygun olduğuna karar verildiğini belirtti.

Freni Boşalan Kamyon 2 Araca Çarparak Devrildi: 7 Kişi Yaralandı Freni Boşalan Kamyon 2 Araca Çarparak Devrildi: 7 Kişi Yaralandı

Resim D6Ec5Ef5

Vali Canalp, geçen yıl deneme amaçlı ekilen 6 çeşit ayçiçeği tohumundan 2'sinin yüksek verim sağladığını ve bu yıl ağırlıklı olarak bu tohumların ekildiğini ifade etti. Canalp, önümüzdeki yıllarda ayçiçeği ekim alanlarının hem birinci hem de ikinci ürün olarak artmasını beklediklerini söyledi.

Resim 005Dff7F

Ayrıca Vali Canalp, Batman'da başlatılan Oymataş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin işlemlerinde sona gelindiğini duyurdu. Canalp, "Önümüzdeki aydan itibaren Gıda İhtisas OSB'mizde yatırımcılarımıza arsa tahsislerine başlıyoruz. Bu Batman'da üretmiş olduğunuz her türlü tarımsal ürünü nihai ürün haline getireceğiz demek. Bölge bundan sonra tarım ve hayvancılıkta hammadde üreticisi olmaktan çıkacak, katma değeri yüksek ürünler üreten ve zenginleşen bir bölge haline gelecektir." dedi.

Resim 9154Cd64Resim 28257381

Kaynak: AA