Bölge

Batman'da Binlerce Kişi Gazze İçin Duada Buluştu

Batman’da bir araya gelen binlerce kişi, Gazze’deki katliam ve soykırımları hatırlatarak Filistinli Müslümanlar için dua etti.

Siyonist işgal rejiminin Gazze’deki katliam ve soykırımlarını hatırlatmak amacıyla Batman’da düzenlenen programda, binlerce kişi toplu kılınan yatsı namazının ardından Filistinli Müslümanlar için dua etti. Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından “Gazze’de katliam var” temasıyla düzenlenen programa HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, alimler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bu zulme sessiz kalma seccadeni al gel” sloganıyla Kültür Mahallesi’ndeki 8 Mart Kadın Parkı’nda başlayan program, yoğun ilgi gördü. Yatsı namazının ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve binlerce kişi ellerini semaya açarak Filistinli Müslümanlar için dua etti.

STK’lar adına konuşan Abdürrahim Demirtaş, Gazze’de 12 aydır süren zulme dikkat çekerek, hükümetlerin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Demirtaş, “Bu zulmü haykırarak, insanlara duyurarak vazifemizi yerine getiriyoruz. Ancak hükümetlerin ve İslam devletlerinin harekete geçmesi daha önemlidir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Demirtaş, Gazze’ye bir bardak su bile sokamamanın büyük bir zul olduğunu belirterek, hükümetten somut adımlar atmasını ve İslam topluluklarına öncülük yapmasını istedi. Ayrıca, Gazze’ye maddi ve manevi desteğin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.