Bölge

Batman'da Deprem, Yangın ve Kimyasal Sızıntı Tatbikatı Gerçekleştirildi

Batman'da AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen geniş kapsamlı tatbikata, 261 personel ve 42 araç katıldı. Kamu kurumları, vakıflar ve derneklerin yer aldığı tatbikat, deprem, yangın ve kimyasal sızıntılara müdahale senaryolarını kapsadı.

Kozluk merkezli 5.7 büyüklüğünde bir deprem senaryosuyla başlayan tatbikatta, enkaz altında kalanların kurtarılması, kazayla oluşan kimyasal sızıntılarda yaralılara ilk müdahale konularında eğitim verildi. Diyarbakır’dan gelen AFAD Kimyasal Olaylara Müdahale ekiplerinin katılımıyla yangın söndürme, soğutma ve yaralıların hastanelere sevk çalışmaları başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Tatbikat sonrası Batman Valiliği Mobil Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra mobil afet yönetim merkezlerinin öneminin daha net anlaşıldığını belirtti. "Bugünkü tatbikatta Kozluk'ta 5.7 büyüklüğünde bir deprem varsayıldı. Böylesi bir durumda tüm kurumların gerçek bir senaryo doğrultusunda nasıl hareket etmesi gerektiği uygulamalı olarak gösterildi," ifadelerini kullandı.

"Ekiplerimiz Başarılı Bir Performans Sergiledi"

Vali Canalp, kurtarma ekiplerinin olası bir afette doğru adımları atmalarının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Tatbikatta, Batman’da kimyasal risklerin yönetimi için Diyarbakır’dan gelen mobil kimyasal olay ekibi de yer aldı. Toplam 261 personel ve 42 araçla icra ettiğimiz bu tatbikatta ekiplerimiz büyük başarı gösterdi. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim," dedi.

AFAD, itfaiye, jandarma ve polis ekiplerinin yanı sıra Umut Kervanı Arama Kurtarma, İHH Arama Kurtarma ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da tatbikata destek verdi. Tatbikat sonunda kurum ve STK temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çekildi.