Batman'ın Sason ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle Sultana Dağı'nda mahsur kalan 4 kişi, soğuk hava koşulları ve zorlu arazi şartlarına rağmen jandarma ve şantiye ekiplerinin ortak çalışmasıyla kurtarıldı.

Akşam saatlerinde Sason ilçesinden Yakabağ köyüne gitmek üzere yola çıkan 4 kişi, araçlarının kara saplanması sonucunda yolda mahsur kaldı. Bölgede hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düştüğü koşullarda, vatandaşlar kısa sürede donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Jandarma ve Şantiye Ekipleri Tarafından Yardım Edildi

Mahsur kalan vatandaşların yardım çağrısı üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve şantiye ekipleri, karlı ve zorlu arazi şartlarına rağmen hemen harekete geçti. Yaklaşık 2 saat süren zorlu çalışma sonucunda ekipler, mahsur kalan vatandaşlara ulaşmayı başardı.

batmanda-karda-mahsur-kalan-vatandaslarin-imdadina-jandarma-yetisti-1.webp

Araçları halat yardımıyla çekerek kurtaran ekipler, vatandaşları soğuktan korumak adına hemen sıcak battaniyeler ve içecekler temin etti. Mahsur kalan vatandaşlar, jandarma ve şantiye ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Vatandaşlardan biri olan Cengiz Bulut, yaşadıkları olay sonrasında duygularını paylaşarak, "Yakabağ köyüne gidiyorduk. Sultana Dağı'nda mahsur kaldık. Burada çok kar var. Jandarma ve şantiye ekiplerinin sayesinde kurtulduk. Havalar çok soğuk, eksi 10 dereceyi buluyor. Biz burada çok üşüdük. Yaklaşık 3 saat burada mahsur kaldık, adeta donduk soğuktan. Jandarma ve şantiye ekiplerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

batmanda-karda-mahsur-kalan-vatandaslarin-imdadina-jandarma-yetisti.webp

Olay, zorlu kış şartlarında hızlı ve etkili müdahaleyle sonuçlanarak, vatandaşların sağlıklı bir şekilde kurtarılmasını sağladı. (İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)