Batman'ın Yüksek Kesimleri Karla Kaplandı!

Batman'ın Sason ilçesinin yüksek kesimleri, akşam saatlerinde başlayan yağmurun ardından beyaza büründü. Kar kalınlığının yer yer 40 santimi aştığı bölgede, olumsuz bir durumun yaşanmadığı bildirildi.

Batman'ın Sason ilçesinin yüksek kesimleri, akşam saatlerinde etkili olan yağmurun ardından kar yağışına teslim oldu. Merkez ve bazı ilçelerde yağmur şeklinde görülen yağış, yüksek rakımlı köylerde kar yağışına dönüştü.

Köylerde Kar Kalınlığı 40 Santimi Aştı

Mereto Dağı eteklerinde bulunan bazı köylerde kar kalınlığının 40 santimi aştığı gözlendi. Bölgede kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı belirtildi. Yetkililer, sürücülerin kış lastikleri takarak dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Batmanlı vatandaşlar, beyaz örtüyle kaplanan doğanın güzellikleriyle karşılaşmanın sevincini yaşarken, kar yağışının tarım ve su kaynakları açısından olumlu bir etki sağlamasını umut ediyor. Batman'ın diğer ilçelerinde ise yağmur şeklinde başlayan yağışın, yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışına dönüşüp dönmediği merakla bekleniyor. (İHA)