Bitlis’te vefat eden 2 Kişinin taziye bilgileri Bitlis’te vefat eden 2 Kişinin taziye bilgileri

Batman ilinde, Filistin ve Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı gösterdikleri duyarlılıkla bilinen halk, yardımlarını sürdürüyor. Son günlerde Batman'da bir kadın, kulağındaki altın küpesini, bir erkek, oğlunun düğünü için biriktirdiği bir cumhuriyet altınını ve 10 yaşındaki Muhammed Yaman ise kumbarasında biriktirdiği harçlıkları Gazze'deki kardeşlerine ulaştırmak amacıyla Batman Umut Kervanı Derneği Sekreteri Adnan Önder'e teslim ettiler.

Batman halkı, Filistin'deki soykırım ve zulme karşı gösterdikleri duyarlılığı altın ve harçlıklarını bağışlayarak daha da somut bir şekilde ifade ediyor. Özellikle Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı yapılan basın açıklamaları, yürüyüşler, kermesler ve benzeri etkinliklerle yardımlarını sürdüren Batmanlılar, Filistin halkına desteklerini göstermeye devam ediyorlar.

Batman Umut Kervanı Derneği Sekreteri Adnan Önder, Filistin için duyarlılığın ve yardımların sürekli olduğunu belirtirken, Filistinli kardeşlerine yapılan yardımların devam edeceğini vurguluyor. Halkın Filistin'e olan bağışlarını sürdürdüğünü ifade eden Önder, "7 Ekim'den itibaren benzeri görülmemiş bir şekilde Gazze ve Filistinli kardeşlerimize karşı soykırım uygulayan, hiçbir kutsala saygı duymayan, cami, okul ve hastaneleri bombalayan terör şebekesine karşı ilk günden beri dualarıyla ve yürüyüşlerle tepkileri gösteren aziz Batman halkı, bununla beraber kermes gibi etkinliklerle nakdi ve ziynet eşyalarının bağışıyla Filistin halkına olan desteklerini gösterdiler." dedi. Siyonistler tarafından yıkım ve soykırıma maruz bırakılan Gazze için yardımların aralıksız devam ettiğini belirten Önder, "Son birkaç günde ise isiminin açıklanmasını istemeyen bir ablamız kulağındaki altın küpesini, bir ağabeyimiz oğlunun düğünü için biriktirdiği bir cumhuriyet altınını ve 10 yaşındaki Muhammed Yaman kardeşimizde kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını Gazze'deki kardeşlerimize bağışladılar. Rabbim kendilerinden razı olsun. Allah Teâla Gazze'deki kardeşlerimize nasıl ki Bedir Savaşına meleklerini gönderdiyse, nasıl ki ebrehe ordusuna ebabil kuşlarını gönderdiyse bu şekilde Filistinli kardeşlerimize de yardımlarını göndersin inşallah." dedi.

Batman halkının, Filistin ve Gazze'deki zulme karşı gösterdiği duyarlılık ve yardımlar, soykırıma karşı dünya çapında daha fazla ses getirmesi için önemli bir rol oynuyor.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)