Yapılan denetimlerde hijyen standartlarına uyum, gramaj kontrolü ve ürün kalitesi gibi önemli konular üzerinde titizlikle duran ekipler, işletmenin kurallara uygun çalışıp çalışmadığı, üretilen ekmek ve unlu mamullerin gramajının doğruluğu ve ürün kalitesinin yeterliliği detaylı bir şekilde incelendi. Eksiklik tespit edilen işletmelere gerekli uyarılar yapılarak, kurallara uymaları konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Bitlis Belediyesi'nden Sıkı Denetim (1)

Deenetimlerin halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını aktaran Bitlis belediyesi Başkanı Nesrullah Tanğlay, "Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesi önceliğimizdir. Zabıta ekiplerimiz, bu doğrultuda düzenli ve titiz denetimlerini sürdürüyor. Halkımızın içi rahat olsun, sağlıklı gıda tüketimini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz." şeklinde konuştu

Bitlis Belediyesi'nden Sıkı Denetim (2)

Kurallara uymayanlara yaptırım uygulanacak

Denetimlerin işletmelerin hijyen standartlarını artırmak ve halkın güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla büyük önem taşıdığının altını çizen Tanğlay, denetimlerin sürekliliğinin sağlanacağını ve kurallara uymayan işletmelere gerekli yaptırımların uygulanacağını söyledi. Bitlis Belediyesi'nden Sıkı Denetim (4)