Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, ikramlık çikolata, kuruyemiş ve şekerleme sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Renkli bayram şekerleri, çeşit çeşit lokumlar ve kuruyemişler tezgâhlarda yerini almış durumda.

Batman'da çeşitli noktalarda kurulan tezgâhlarda, bayram şekerlerinin yanı sıra lokum ve kolonya satışları da devam ediyor. Vatandaşlar, Kurban Bayramı'na yaklaşmanın heyecanını yaşayarak şeker alışverişleri yapıyor.

2,8 Milyon Araç Denetlendi: 515 Bin 232 İşlem Yapıldı 2,8 Milyon Araç Denetlendi: 515 Bin 232 İşlem Yapıldı

Şeker satıcısı Selami Sertkaya, birçok şeker ve lokum çeşidiyle Kurban Bayramı'na hazır olduklarını belirtti.

Uygun fiyata kaliteli ürünler sunduklarını ve her kesime hitap ettiklerini dile getiren Sertkaya, lokum çeşitlerinden draje çeşitlerine, badem çeşitlerinden kaymak ve burmalarına kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını ifade etti. Hava sıcaklığından dolayı bazı ürünlerde kısıtlamalar olsa da müşterileri memnun etmek için yeterli çeşitliliğe sahip olduklarını belirtti ve satışlardan memnun olduklarını dile getirdi.

Vatandaşlardan Kadir Kaya, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala şeker almaya geldiklerini ve amacın çocukları sevindirmek olduğunu söyledi.

Alım gücünde geçmiş yıllara göre düşüş olduğunu belirten Kaya, aldığı şekerin fiyatının da arttığını ifade etti. Ancak yine de bayramı sevdikleriyle birlikte kutlamak için şeker aldığını ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladığını dile getirdi.

Ekrem Yılmaz ise Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldığı için ailesiyle birlikte şeker ve lokumlarını aldıklarını ifade etti. Ailece kutlama yapacaklarını ve aldıkları şekerleri misafirlerine ikram edeceklerini söyleyen Yılmaz, bayrama yaklaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)