Güncel

Bayram Tatilinde Trafik Kazaları Sonucu 66 Kişi Hayatını Kaybetti!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin 8 gününde meydana gelen trafik kazalarında 66 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte yaşanan trafik kazalarının üzücü bilançosunu kamuoyuyla paylaştı. Yerlikaya, bayram tatili süresince Türkiye genelinde meydana gelen 4 bin 998 trafik kazasında 66 kişinin hayatını kaybettiğini ve 8 bin 352 kişinin yaralandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, polis ve jandarma ekiplerinin bayram tatili boyunca trafik denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü belirtti. Tatilin son gününde ise 628 trafik kazası meydana geldiğini ve yapılan denetimlerde 382 bin 467 araca kontrol yapıldığını, 25 bin 215 araca hız ve radar işlemi uygulandığını, 34 bin 407 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını bildirdi.

Yerlikaya, "Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Lütfen aklımızdan çıkarmayalım, hayatla yarışılmaz." vurguladı. "Hayatla yarışılmaz" diyerek vatandaşları trafik güvenliği konusunda duyarlı olmaya çağırdı.