Bölge

Bazalt Taşlarının Altında Cephanelik Çıktı

Şanlıurfa'nın Siverek ve Viranşehir ilçelerinde silah kaçakçılığına yönelik düzenlenen jandarma operasyonlarında, bazalt taşları ve bahçe duvarlarının altında gizlenmiş çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonda 27 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, kent genelinde silah ticareti ve uyuşturucu kaçakçılığını engellemeye yönelik çalışmalar başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Siverek ve Viranşehir'de belirlenen 24 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

DHA'nın haberine göre, Jandarma Özel Harekat ve istihbarat ekiplerinin de katıldığı operasyonda, bazalt taşlık alanlar ve bahçe duvarları altında dedektör köpekler yardımıyla yapılan aramalarda 9 uzun namlulu silah, 18 tabanca, 9 av tüfeği, 1 keskin nişancı tüfeği dürbünü, 1396 mermi ve bu silahlara ait 20 şarjör ele geçirildi.

Silah ve mühimmata el koyan ekipler, silah kaçakçılığına karıştığı iddia edilen 20 şüpheliyi yakaladı. Ayrıca, operasyon sırasında farklı suçlardan aranan 7 kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplam 27 şüpheli ifadeleri alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.