Belçika doğumlu Türk vatandaşı Meltem Dugru, Türkiye’nin dağlarını ve doğal güzelliklerini keşfetmek amacıyla geldiği ülkemizde büyük bir maceraya imza attı. Van Gölü Havzası’ndaki etkileyici zirveleri hedefleyen Dugru, Artos, Nemrut, Süphan ve Ağrı dağlarına tırmanış yaptı.

Nemrut Krater Gölü'nde Ayılara Yiyecek Verdi

İlk olarak Van’da Yusuf İpin'in rehberliğinde Artos ve Nemrut dağlarına tırmanan Dugru, ardından Nevrut Krater Gölü’ne indi. Burada, gölün etrafında yaşayan ayılara yiyecek vererek doğal yaşamla olan etkileşimini sürdürdü.

Belçika Doğumlu Türk Dağcı Meltem Dugru, Türkiye'nin Zirvelerinde (2)

Dugru, Süphan Dağı'na tırmanışını tamamladıktan sonra, zirve hedefinin son noktası olarak Ağrı Dağı’na yöneldi ve buradaki tırmanışını da başarıyla gerçekleştirdi. Tüm bu deneyimlerini değerlendirirken, “Bu güzellikler Türkiye'nin mirasıdır. Bu emanete sahip çıkmak lazım” şeklinde konuştu.

Belçika Doğumlu Türk Dağcı Meltem Dugru, Türkiye'nin Zirvelerinde (1)

Meltem Dugru'nun Türkiye'deki bu dağcı yolculuğu, doğa ve dağcılıkla ilgilenenler için ilham verici bir örnek teşkil ediyor.

Belediye Başkanı Tanğlay, Yol Yenileme Çalışmalarını Yerinde İnceledi Belediye Başkanı Tanğlay, Yol Yenileme Çalışmalarını Yerinde İnceledi

A W267540 06

Kaynak: İhlas Haber Ajansı