Gazilerin fedakârlıklarını ve vatan sevgilerini onurlandırarak, şehit ve gazilerin ülke için verdikleri mücadeleye dikkat çeken Başkan Tanğlay, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Gurur kaynağımız olan gazilerimizin, 19 Eylül Gaziler Günü’nü tebrik ederken, ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Dün olduğu gibi bugün de, vatanımızın düşmana bırakılmamasında gazilerimizin ve şehitlerimizin destansı mücadelesi tüm dünyaya örnek olmuştur. Huzurlu ve müreffeh bir hayat yaşayabiliyorsak, bu şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri mücadeleler sayesindedir."

Bitlis’in yeni Valisi, Ahmet Karakaya Kimdir? Kaç Yaşında, Hangi Görevlerde Bulundu? Bitlis’in yeni Valisi, Ahmet Karakaya Kimdir? Kaç Yaşında, Hangi Görevlerde Bulundu?

Başkan Tanğlay, Türk milletinin bağımsızlığı ve vatan sevgisini her şeyin üstünde tuttuğunu vurgularken, birlik ve beraberlik içinde bu emanete sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Gazilere ve şehitlere olan minnet duygusunu dile getirerek, gazilere sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diledi. Mesajını, “Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Allah vatan aşkıyla çarpan her kalbin cesaretini daha da arttırsın” sözleriyle sonlandırdı.

Muhabir: ( Alev Yaşar )