Bitlis

BETAV Yönetim Kurulu Üyesi Oto, Uluslararası Satranç Turnuvası’nı Bitlis Haber’e Değerlendirdi

Bitlis’te 1. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, Türkiye dahil 10 ülkeden gelen yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla büyük bir heyecanla başlarken Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV), Yönetim Kurulu Üyesi Nurdoğan Oto, Bitlis Haber’e turnuva ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Turnuva, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV), Bitlis Eren Üniversitesi, Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Rahva yerleşkesinde bulunan Bitlis Eren Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda organize edildi.

Turnuva hakkında Bitlis Haber’e açıklamalarda bulunan BETAV Yönetim Kurulu Üyesi Nurdoğan Oto, daha önce ulusal düzeyde gerçekleştirilen bu turnuvayı uluslararası bir gelenek haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Turnuvaya katılan yarışmacıların konaklama ihtiyaçlarının vakıf tarafından  karşılandığını belirten Oto, ,“1. BETAV Uluslararası Açık Satranç Turnuvası bugün başlayacak. 7 Eylül 2024 cumartesi günü sona erecektir. Turnuvamıza 39 ayrı il, Türkiye dahil, 10 ülkeden 400'e yakın sporcu katılmaktadır. bu 400 sporcunun 100'e yakını yabancı sporcudur. Bu yarışmaya katılan 400 sporcunun her türlü konaklanmasını BETAV olarak vakfımız karşılamaktadır. Bu turnuvada daha önce geçen yıl ulusal düzeyde düzenlediğimiz bu turnuvayı bundan sonra uluslararası düzeyde geleneksel halde devam ettirmeyi düşünüyoruz.  Bu geçen bir yıl zarfında Bitlis'te santraç hareketinin oldukça geliştiğini gördük. Bitlis halkına da bu tür katkıda bulunduğumuz için son derece mutluyuz. Turnuvaya sponsorluk yapan Genel Başkan Yardımcımız Emir Eren'e buradan teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Yarışmaya katılan tüm sporculara da başarılar diliyoruz.” Diye konuştu.