Bitlis Kar Yağışına Teslim Oldu Bitlis Kar Yağışına Teslim Oldu

Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonu" başlıklı açılış programı, Türk akademik dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Bitlis Eren Üniversitesi adına programa Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz ve Genel Sekreter Doç. Dr. Behçet Kocaman katılım sağladı.

Programda YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türk yükseköğretiminin geleceğine dair önemli mesajlar verdi. Konuşmasında, "Türk yükseköğretimi olarak 2030’a doğru küresel rekabetin bir parçası olmayı hedefliyoruz. Dijitalleşme ve uluslararasılaşma, gelecekte eğitim politikalarımızın temel taşları olacaktır. Bu dönüşüm, sadece üniversitelerimizin değil, ülkemizin de ilerleyişini hızlandıracaktır," dedi.

Haber Kapak Şablon 2024 10 22T104656.711

Özvar, ayrıca üniversitelerin yerel kalkınmadaki kritik rolüne vurgu yaparak, “Her üniversite, bulunduğu bölgeyi geliştirme sorumluluğunu taşımalıdır. Üniversitelerimizin, sanayiyle ve yerel yönetimlerle kuracağı güçlü iş birlikleri, ülkemizin refah seviyesini artıracak ana etkenlerden biridir,” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin ardından Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Dicle Üniversitesi’nde düzenlenen bu programın önemine vurgu yaparak, “Bu tür programlar, üniversitemizin akademik gelişim yolculuğuna ışık tutmaktadır. 2030 vizyonu doğrultusunda biz de Bitlis Eren Üniversitesi olarak her türlü iş birliğine ve yenilikçi projeye açık olmaya devam edeceğiz,” değerlendirmesinde bulundu.

Bitlis Eren Üniversitesi, bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak ve Türk yükseköğretiminin geleceğine yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.

Muhabir: Alev Yaşar