Bitlis

BEÜ'de 'Elektrik Enerjisi ve Türkiye' Konulu Konferans Düzenlendi

Bitlis Eren Üniversitesi, enerji politikaları ve elektrik enerjisinin toplumsal gelişim üzerindeki etkilerine dair önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı.

Merkezi konferans salonunda gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, açılış konuşmasında elektrik enerjisinin toplumların sürdürülebilirliği için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Elmastaş,“Elektrik enerjisi bu alandaki en önemli unsurlardan biri. Ülkemizin enerji politikaları ve elektrik üretimindeki gelişmelerin ele alınacağı bu konferansın hepimiz için aydınlatıcı ve ufuk açıcı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

Konferansın davetli konuşmacısı Prof. Dr. Ahmet Rumeli, su, hava, toprak ve enerji unsurlarının canlı yaşamı için önemini anlattı. Elektrik enerjisinin faydalarını ve zararlarını detaylı bir şekilde ele alan Prof. Rumeli, sunumunda slaytlar eşliğinde konunun önemine dikkat çekti.

Konferansa, üniversite yöneticilerinin yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik, enerji alanındaki gelişmeleri daha iyi anlamak adına önemli bir platform sağladı.