Biden, CNN'e yaptığı özel açıklamada Ukrayna'nın muhtemel NATO üyeliği hakkında konuştu.

"Ukrayna'nın şu anda, bir savaşın ortasındayken NATO ailesine alınıp alınmaması konusunda NATO'da bir fikir birliği olduğunu düşünmüyorum" diyen Biden, şunları ekledi:

"Örneğin, eğer bunu yaptıysanız (Ukrayna, NATO'ya üye olursa), o zaman biliyorsunuz – ve söylediklerimde ciddiyim - NATO bölgesinin her bir karış toprağını korumakta kararlıyız. Ne olursa olsun hepimizin verdiği taahhüt budur. Eğer savaş devam ediyorsa, hepimiz savaştayız demektir. Eğer durum buysa, Rusya ile savaştayız."

Biden, konu hakkında Zelenski ile uzun uzadıya görüştüğünü belirterek, Ukrayna cumhurbaşkanına ABD'nin süreç devam ederken işgalci Siyonist rejime yaptıkları gibi Ukrayna'ya da güvenlik ve silah sağlamaya devam edeceğini söylediğini aktardı.

Türkiye'nin İsveç tavrı

BM: Batı Şeria'da 150'den Fazla Filistinli Çocuk Öldürüldü BM: Batı Şeria'da 150'den Fazla Filistinli Çocuk Öldürüldü

İsveç'in NATO üyeliği konusundaki Türkiye'nin tavrına da değinen Biden, İsveç'in sonunda NATO'ya kabul edileceği konusunda iyimser olduğunu söyledi ve kilit noktanın Türkiye'nin İsveç'i kabul etme yönünde oy kullanan Yunanistan ile birlikte F-16 filosunu modernize etmeye çalıştığını söyledi.

Biden, "Türkiye, F-16 uçaklarının modernizasyonunu arıyor. Ve (Yunanistan Başbakanı Kyriakos) Yunanistan'daki Miçotakis de yardım arıyor. Dolayısıyla, açıkçası burada bir araya getirmeye çalıştığım şey, NATO'yu hem Yunanistan'ın hem de Türkiye'nin askeri kapasitesi açısından güçlendirdiğimiz ve İsveç'in girmesine izin verdiğimiz bir konsorsiyum oluşturmak. Ama oyundayken bunu yapmak istiyoruz ve halen oyun bitmedi." diye konuştu.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)