Bitlis

BİGİAD Üyelerinden Bitlis'te Kış Etkinliği

Bitlis Girişimci İş İnsanları Derneği (BİGİAD) üyeleri, Bitlis'te düzenledikleri kış etkinliğiyle hem eğlendi hem de farkındalık oluşturdu.

Bitlis Girişimci İş İnsanları Derneği (BİGİAD) üyeleri, kentin tanıtımını ve farkındalık yaratmayı amaçlayan bir kış etkinliği düzenledi. İstanbul'dan İzmir'den ve Bursa'dan bir araya gelen dernek üyeleri, Bitlis'te Eren Üniversitesi Kayak Tesisinde kayak yaparak keyifli vakit geçirdiler. Bu etkinlikle Bitlis'in turizm potansiyeline dikkat çekmek ve şehrin güzelliklerini tanıtmak istediklerini belirten BİGİAD Başkanı Kemal İnan şöyle dedi:

"Allah Eren ailesinden razı olsun"

İnan "2 yıl önce olduğu gibi BİGİAD Kış etkinliğini gerçekleştirdik. Bugün Türkiye’de bir ilk olan üniversite içerisinde kayak merkezinin olması Allah Eren ailesinden razı olsun böyle bir tesisi ilimize kazandırdıkları için. Bunun içinde bizim görevimiz burayı tanıtmak kışın bur da etkinliklerimizi yapmak. İstanbul’dan İzmir’den Bursa’dan gelen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Allah Razı olsun ilimizi tanıtmamız gerekiyor. Hem kış etkinliği hem ticaretiyle. İlimize ne katkı gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız." dedi

Türkiye'nin Kampüs İçinde Tek Kayak Tesisi

Bitlis Eren Üniversitesi'nin Türkiye'deki tek üniversite içinde kayak merkezi olduğunu ve öğrencilerin yanı sıra yerel halkın da kullandığını ifade eden Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş "BİGİAD’a Kemal beyin şahsına ve tüm katılanlara teşekkür ediyoruz. 2 Yıl önce benzer bir etkinlik yapılmıştık geçen yıl asrın felaketinden dolayı yapamamıştık. Bu yıl BİGİAD tarafından 2’ncisi yapıldı. Biz çok mutlu oluyoruz dışarıya gidip tekrardan Bitlis’e dönen iş adamları Bitlis’e sahip çıkıyor. Bur dan BİGİAD ekibi aramızda olduğundan tesisimizi kullandıkları için teşekkür ederim. Bu tesisimiz Türkiye’de Kampüs içerisinde Tek kayak tesisi. Diğer üniversitelerin içinde tesis bulunmuyor. Bizim böyle bir avantajımız var. Burayı biz kullanıyoruz burayı eğitme amaçlı kullanıyoruz öğrencilerimiz ve hemşerilerimiz kullanıyor."

"Turizm anlamında da önemli bir farklılık"

Üniversitenin kayak tesisinde kursların açıldığını söyleyen Elmastaş, "Bazı kurslarımız var geçen hafta başlayan Kayağı öğrenmek isteyen rahatlıkla gelip kayağı bur dan öğrenebilir. Bitlisin bu konuda çok ciddi bir tecrübesi geçmişi ve alt yapısı var. Üniversite olarak da biz özellikle kayak alanında antrenörlük bölümü ile öğrenci alıp bölümü aktifleştirip belki o bölüme sadece kayak alanında önemli bir sayıda öğrenci alarak katkı sunmak istiyoruz. Tabi Bitlisin birkaç yerinde kayak tesisleri var. Kışın bu anlamda Bitlis canlı çok hareketli geçiyor. Turizm anlamında da önemli bir farklılık bu. Yazın ve diğer dönemlerde turizmi tamamlayan bir aktivite oluyor kayakçılık. Bu açıdan biz üniversite olarak üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. BİGİAD İstanbul’dan buraya bir ekiple geldiği için burayı değerlendirdiği için ve burayı tanıtmaya vesile oldukları için teşekkür ediyorum." dedi