Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki Tıbbi Patoloji Uzmanı Elif Özsağır ve Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Hüseyin Dursun, başarılı biyopsi yöntemleriyle il dışı sevklerin çoğunu önlemeyi başardı.

Bingöl'de özellikle tiroit hastalıklarının yaygın olduğunu belirten uzman doktorlar, iğne biyopsilerinde sıkça karşılaşılan yetersiz numune sorununu çözmek için nadir uygulanan bir yöntem kullanıyor. Bu yöntem sayesinde hastanın yanında hızlı bir boyama işlemi yapılıp materyalin yeterliliği mikroskop altında değerlendiriliyor. Böylece tiroit nodülü örneklemelerinde sıkça yaşanan yetersiz numune sorunu aşılmış oluyor. Ayrıca özel vakalarda hızlı tespit yaparak öncelik isteyen durumların daha hızlı sonuçlanmasını sağlıyorlar. Ek olarak, materyalin bir kısmını ayrı bir teknik için ayırarak, tümör tespit edildiğinde tümörün alt tiplendirmesini yapabiliyorlar. Bu sayede ameliyat gerektiğinde ameliyatın türüne erken bir bilgi sağlanabiliyor.

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Samet Tatlı ise hizmetlerin artarak devam edeceğini ve vatandaşların yerinde ve kaliteli hizmet alması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Amacın Bingöl'ü dışarıya hasta sevk eden bir il olmaktan çıkarmak olduğunu vurgulayan Tatlı, vatandaşların da kendilerine bu konuda yardımcı olmasını istedi.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)