Bölge İlde Abartı Egzoz Denetimleri Sürdürüyor Bölge İlde Abartı Egzoz Denetimleri Sürdürüyor

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde zabıta ekiplerinin bir haftalık denetimleri sonucunda 30 bin 82 adet tarihi geçmiş ürün ele geçirildi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sağlıksız ve kaçak ürünlerin piyasadan toplandığını belirtti.

Başkan Tahmazoğlu, "Gaziantep Valimiz Kemal Çeber'in himayelerinde ve koordinasyonunda Şahinbey Belediyemiz, ticaret il müdürlüğümüz, tarım il ve ilçe müdürlüklerimiz iş birliği içerisinde vatandaşlarımızın sağlığı için 365 gün 7/24 denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Yapılan bu denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ve sağlıksız ürünleri anında imha ediyoruz" dedi.

30 Bin 82 Adet Ürüne El Konuldu

Bir haftalık denetimlerde 676 adet market ve gıda satan iş yerinin kontrol edildiğini ve 67 adet iş yerine yasal işlem uygulandığını belirten Tahmazoğlu, "Bu denetimlerde tam 30 bin 82 adet son kullanma tarihi geçmiş ürüne el konuldu" ifadelerini kullandı.

Vatandaşları bilinçli alışveriş yapmaları konusunda uyaran Tahmazoğlu, "Alışverişlerde aldığınız ürünün mutlaka son kullanma tarihine bakın. Eğer son kullanma tarihi geçmiş ise alo 174 hattını arayarak ihbarda bulunabilirsiniz. Bu işyerleri anında denetlenecektir" diye konuştu.

Gaziantepte Bir Haftada 30 Bin Adet Tarihi Gecmis Urun Yakalandi

Tahmazoğlu, "Bu denetimlerde çocuk mamasından, çocuklarımızın en çok sevdiği ürünlere ve en çok kullandığımız ürünlere kadar pek çok sağlıksız ürün var. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için önemli. Denetimlerimiz aralıksız devam edecek" dedi.

Muhabir: ( Alev Yaşar )