Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, 01 Temmuz 2023 - 31 Ekim 2023 tarihleri arasında istisnai durumlar ve izinli görevliler dışında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada, izinsiz olarak ormanlık alanlara giren kişilere idari ve adli işlem uygulanacağı vurgulandı. Ormancılık faaliyetleri kapsamında izin verilenler ve görevlendirilmiş yetkililerin ormanlara girebileceği belirtildi.

Sahipsiz hayvanları beslemek amacıyla orman alanlarına girmek isteyen vatandaşların, besleme yapacakları mevki ve zamanı ilgili Orman İşletme Müdürlükleri veya Orman İşletme Şeflikleri ile iletişime geçerek bildirmeleri ve izin almaları gerektiği kaydedildi.

Bu şartlarla ormanlık alanlara girerek hayvanları besleme iznine sahip olacaklar.

Ayrıca, ormanların çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmanın yasak olduğu belirtildi.

Anız, bağ-bahçe, fındıklık ve tarla temizliğinden kaynaklanan dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılmasının da yasaklandığı ifade edildi.

Belediyelerin orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacakları ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini hazır bulunduracakları belirtilen açıklamada yer aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)