Dünya

Bir İş Adamını Öldürmek İçin Kobra Yılanını Kullandılar

Hindistan’ın Uttarakhand eyaletinde bir iş insanı, kobra kullanarak öldürülmeye çalışıldı. Polis, cinayete kaza süsü vermek isteyen 5 kişiyi yakaladı.

Hindistan’ın Uttarakhand eyaletinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 30 yaşındaki iş insanı Ankit Chauhan, 15 Temmuz’da Haldwani kentinin Teenpani bölgesi yakınlarında park halindeki aracında ölü bulundu.

Olayın ardından soruşturma başlatan polis, Chauhan’ın otopsi raporuna göre ölüm sebebinin “yılan zehri” olduğunu tespit etti.

Polis, Chauhan’ı kobra kullanarak öldürmek ve cinayete kaza görünümü vermek suçlamasıyla yılan terbiyecisi Ramesh Nath’ın tutuklandığını, olaya karışan diğer 4 kişinin ise firar ettiğini bildirdi.

Polis yetkilileri, Chauhan’ın telefon görüşmelerini incelediklerinde Mahi adında bir kadınla sık sık konuştuğunu belirledi.

Mahi’nin, Uttar Pradeş eyaletinden bir yılan terbiyeciyle iletişim halinde olduğunu öğrenen polis, bu kişiyi gözaltına aldı.

Yılan terbiyecisi, sorgulamada Mahi’nin arkadaşı ve iki yardımcısının Chauhan’ın üzerine bir kobra bırakarak öldürmeye çalıştıklarını itiraf etti.

Polis yetkilileri, Chauhan’ın Mahi’nin evine gittiği 14 Temmuz’da uyuşturucu veya alkol verilerek bayıltıldığını, kobrayla ısırıldığını ve ardından aracına konularak olay yerinden uzaklaştırıldığını tahmin ettiklerini söyledi.

Polis, firari olan diğer 4 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini duyurdu.