Süphan Dağı'nın güney tarafındaki çanakta yer alan ve 3,7 kilometrekare genişliğe sahip olan bu göl ve çevresi, muhteşem doğal yapısı ve mesire yerleriyle yoğun ilgi görüyor. Ancak artan ziyaretçi sayısı ve çevre bilincine yeterince dikkat edilmemesi, Aygır Gölü'nün kirlenmesine neden oluyor.

Bitlis Eren Üniversitesi Senato Toplantısı Ahlat’ta Yapıldı Bitlis Eren Üniversitesi Senato Toplantısı Ahlat’ta Yapıldı

Piknikçilerin Çöp Bırakması Aygır Gölü'nü Tehdit Ediyor!

Pikniğe gelen vatandaşların geride bıraktığı çöpler, göl çevresinde adeta bir çevre felaketine dönüşmüş durumda. Yerel halktan Ahmet Kılıç, Aygır Gölü'nün muhteşem bir doğal alan olduğunu ancak insanlar tarafından tahrip edildiğini dile getirerek, "Bu bölge bizim için bir nefes alma yeri ama ne yazık ki insanlar tarafından yok ediliyor. Pikniğe gelen herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum, ya hiç gelmeyin veya çevremizi temiz bırakalım" şeklinde üzüntüsünü ifade etti.

Hakan Bozkaya da, Aygır Gölü'nün oksijen almak ve doğanın tadını çıkarmak için geldikleri bir yer olduğunu vurgulayarak, "Geldiğimiz yerleri kirletmek değil, temizlemek sorumluluğumuzda. Maalesef çevre durumu içler acısı. Vicdanım el vermiyor, çöpleri toplamak zorunda kalıyorum" dedi.

Aygır Gölü'nün çevresinin bu şekilde kirlenmesi, doğal güzelliklerin ve ekosistemin korunması gerekliliğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bölge halkı ve ziyaretçilerin daha duyarlı olması, çevreyi temiz tutmak için ortak bir çaba göstermeleri hayati önem taşıyor. Aksi takdirde, göz kamaştıran doğal güzelliğe sahip Aygır Gölü, gelecek nesiller için büyük bir tehdit altında kalacaktır.

aw941071-06.jpg
Bitlis Aygır Gölü Çevre Felaketi Göz Kamaştıran Güzelliği Tehdit Ediyor - Mutki Haber
aw941071-05-001.jpg
Bitlis Aygır Gölü Çevre Felaketi Göz Kamaştıran Güzelliği Tehdit Ediyor - Mutki Haber

Editör: Mezher Yamaç