Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıl dönümü, Bitlis Belediyesi, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ve Bitlis Valiliği'nin katkılarıyla yapılacak olan etkinlikler  Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) sponsorluğunda  Hüsrevpaşa Mahallesi’ndeki Mevlana Parkı'nda üç gün boyunca devam edecek.

"Geliri Filistinli kardeşlerimize destek olarak göndereceğiz"

Kutlamalar çerçevesinde, Bitlis Belediyesi tarafından "Bitlisliler el ele Filistin yararına kermes" düzenlenecek. Kermeste, ev hanımlarının el emeğiyle ürettiği yerli ürünler satışa sunulacak. Elde edilen gelirlerin Filistin'e gönderileceğini belirten Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, , "Bu kermes, yerli ürünlerle halkımızı hem bilinçlendirmek hem de hayırda yarışmaya teşvik etmek amacı taşıyor. 3 gün sürecek etkinliklerde kuracağımız çadırlarla gerçekleştireceğimiz kermesten elde edeceğimiz geliri, Filistinli kardeşlerimize destek olarak göndereceğiz." dedi.

Tanğlay, etkinliklerin birlik ve beraberlik mesajı verdiğini belirterek, "Birlikte olduğumuzda ve hayır işlerinde yarıştığımızda, diğer Müslüman kardeşlerimizin acılarını hafifletebiliriz. Bu etkinlik, halkımızı bir araya getirme ve yardımlaşma ruhunu pekiştirme amacını taşıyor," ifadelerini kullandı.

Van Gölü'nde 34 Metrelik Dev Mikrobiyalit Keşfedildi Van Gölü'nde 34 Metrelik Dev Mikrobiyalit Keşfedildi

Kermes, 3 gün boyunca devam edecek etkinlikler arasında yer alacak ve elde edilecek gelir Filistinli kardeşlere destek amacıyla kullanılacak.

Muhabir: ( Alev Yaşar )