Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle ileride oluşabilecek su sıkıntılarını önlemek amacıyla başlatılan çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgi veren Tanğlay, projenin detaylarını açıkladı.

Başkan Tanğlay, "İlimiz ve ülkemiz genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle, ileriki yıllarda yaşanabilecek içme suyu sıkıntılarına karşı tedbir almak için Duap Bölgesi’nde yeni isale hattı ve betonarme içme suyu deposu yapımına başlanmıştır," dedi.

Haber Kapak Şablon 2024 10 08T125148.270

Proje kapsamında 5315 metre PE100 boru kullanılarak yeni isale hattı döşenecek, ayrıca 500 metreküplük betonarme içme suyu deposu ve 50 metreküplük su toplama odası inşa edilecektir.

Tanğlay, bölgedeki içme suyunun kalitesine de dikkat çekerek,"Suyumuz, bölgenin en kaliteli içilebilir suyu niteliğindedir," ifadelerini kullandı.  Yeni su hattının Yükseliş, Taş, Zeydan, Muştakbaba ve Saray mahallelerine hizmet edeceğini belirten Başkan Tanğlay, su sorununu çözmek için bu çalışmaların büyük önem taşıdığını vurguladı. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulması planlanıyor.

2 O7 A5214

BEU Rektörü Elmastaş Öğrencilerle Kaynaşma Kahvaltısında Bir Araya Geldi BEU Rektörü Elmastaş Öğrencilerle Kaynaşma Kahvaltısında Bir Araya Geldi

Haber Kapak Şablon 2024 10 08T125311.539

Muhabir: Alev Yaşar