Bitlis

Bitlis Belediyesinin Kurduğu Tekstil Fabrikasındaki Ürünler Birçok Ülkeye İhraç Ediliyor

Bitlis Belediyesi tarafından desteklenen bir tekstil fabrikası, Fransa, İspanya, Rusya ve diğer Avrupa ülkelerine ürün ihraç etmeye başladı. Fabrika, kentte 150 gence istihdam sağlarken, tam kapasite üretimle 850 kişiyi istihdam edebilir.

Bitlis Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen "Çalışan ve Üreten Gençler Programı" kapsamında 11 dönüm araziye bir tekstil fabrikası kurdu. Bu fabrikada üretime başlayan girişimci İsmail Aslan, hem kentteki gençlere iş fırsatları sunuyor hem de ürünlerini ihracata açarak Bitlis'in ekonomik kalkınmasına katkıda bulunuyor.

Fabrikanın şu anki kapasitesi, tam kapasite çalıştığında 850 kişiye iş imkanı sağlayabilecek büyüklükte. Kentteki 150 gencin şu an için istihdam edildiği fabrika, Fransa, İspanya, Rusya ve diğer Avrupa ülkelerine ürün ihraç ediyor.

Bitlis Belediyesinin Kurduğu Tekstil Fabrikasındaki Ürünler Birçok Ülkeye İhraç Ediliyor

"Tekstil fabrikaları sayesinde Bitlis'e geri dönüşler başladı"

Fabrikanın idari işler sorumlusu Seda Budak, kentte üretime başlayan tekstil fabrikalarının hem üretime hem de ekonomiye önemli katkı sağladığını söyledi.
Kısa süre önce üretime başladıklarını anlatan Budak,

"Burası 7 bin 500 metrekaresi kapalı 11 bin metrekare alana kurulu. 850 kişi kapasiteli tekstil fabrikamızda şu an 150 kişiye istihdam sağlanıyor. Son teknolojiyle donatılan fabrikamızda üretilen ürünler Fransa, İspanya, Rusya ve diğer Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Burada günlük 8 bin parça üretim yapılıyor. Tam kapasite çalışıldığında günlük üretim sayısı 30 bin parçadır." diye konuştu.

İşçilerden İlyas Acar ise İstanbul'dan memleketine gelerek yeni açılan fabrikada çalışmaya başladığını dile getirdi.
Daha önce kentte iş imkanı olmadığı için İstanbul'a gittiğini aktaran Acar,

"Çocukluğumdan beri oradaydım ve 22 yıl çalıştım. Orada maliyetler yüksek olduğu için sorun yaşayabiliyorduk. Buranın gideri daha düşük ve kiralar daha uygun. Bitlis'e yerleştim ve burada çalışıyorum. Buradaki fabrika ve ortam iyi, işimiz güzel." dedi.

İzmir'den gelen Ömer Şölen de

''Bitlis'te iş imkanı olduğu için buraya geldim. Buranın çalışma imkanı daha güzel. Çok sayıda tekstil fabrikası açıldı ve iş imkanı var. Burada ulaşım rahat, giderlerimiz düşük." ifadesini kullandı.