Bitlis'e bir ilki kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tamamı yerli ve milli mühendislik çözümlerimiz ve mühendislerimizin tasarımı ile inşa edilen Bitlis Çayı Viyadüğü, kendi alanında dünya üzerinde yapımı tamamlanan ilk köprü olmuştur. Yüzde 4 eğimle, 15 bin 600 ton çelik kullanılarak tek parça inşa edilen Bitlis Çayı Viyadüğü'nde 1000 kilometre kaynak yapıldı. Viyadükte kullanılan çelik miktarı Eyfel Kulesi'nin inşasında kullanılan çeliğin tam 2 katıdır. Sadece örnek gösterdiğim bu miktar dahi, projemizin ne denli önemli ve büyük olduğunun kanıtıdır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimiz arasında önemli bir geçiş noktası olan Bitlis Çayı Viyadüğü, Gürbulak, Kapıköy, Esendere, Habur gibi önemli sınır kapılarına erişim sağlayan uluslararası lojistik koridorunun da ulaşım standardını son derece artırdı. Başta tarım, hayvancılık, sanayi ve turizm olmak üzere bölgenin sosyoekonomik gelişimine önemli katkılar sağlayacağız. Projemizde emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, ülkemizin geleceğine ışık tutan her projede yanımızda olduğunuz ve desteklediğiniz için bütün çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ediyor, Bitlis, Siirt, Diyarbakır yolu Bitlis Çayı Viyadüğü ve bağlantı yollarının tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." Demişti. 

Bitlis'te Takyettin Aktan Geçirdiği Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti Bitlis'te Takyettin Aktan Geçirdiği Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

I M G 9922

KAR, heyelan ve kaya düşmelerinden dolayı sürücülerin sıkıntılar yaşadığı Bitlis-Diyarbakır karayolunda 3 yıl önce yapımına başlanan viyadük 22 Aralık 2022 yılında Başkan Erdoğan'ın video konferansla katılacağı törenle hizmete açılmıştı. Yüksek rakımlı dağ silsilesi ile çok sayıda virajın bulunduğu bölgede itme sürme tekniğiyle inşa edilen 900 metre uzunluğundaki viyadükle sürücüler ve yolculara, standardı yüksek yolda güvenli seyahat imkânı sunuldu. Kent merkezine 33 kilometre uzaklıktaki Bitlis Çayı Viyadüğü'nde yüksekliği 54, açıklıkları 90 metre olan 12 ayak bulunuyor. Bayraklarla süslenen Bitlis Çayı Viyadüğü'nün açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bizzat katılacak. Bitlis Valisi Oktay Çağatay "15 bin ton çelik kullanılarak inşa edilen viyadüğümüzle muazzam bir yol oldu" dedi.

I M G 9923

İşte bir ornek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nelerle uğraşıyor, ADAM çalışıyor.. 

İşte örneklerden biri de; Bitlis Çayı Viyadüğü 

Kaynak: Haber Merkezi