Türk Hava Kurumu'nun desteğiyle düzenlenen kurs, gençlere havacılık sektörüne dair temel bilgileri kazandırmayı ve model uçak yapımı ile uçuş tekniklerini öğretmeyi amaçlıyor.

Kursun ilk gününde, Türk Hava Kurumu tarihçesi ve hava araçlarının uçuş prensipleri hakkında bir konferans verildi. Ardından başlayan eğitimlerde, 35 öğrenci model uçak yapımı ve uçuş tekniklerini deneyimleme fırsatı buldu. Eğitimleri, Pilot ve Model Uçak Öğretmeni Hasan Tur ile THK Van Şube Model Uçak Öğretmeni İlhan Gezgen verdiler.

bitlis-eren-universitesinde-model-ucak-kursu-buyuk-ilgi-gordu-1.jpg

Model Uçak Kursuyla Havacılığa Genç Bakış

Eğitmen Hasan Tur, kursun gençlere havacılığı sevdirmeyi ve onları bu alanda istihdama yönelik rehber öğretmen olarak yetiştirmeyi amaçladığını vurguladı. Kursun öğrencilere sosyal ve akademik gelişimlerine önemli katkılar sağlamayı hedeflediği belirtilirken, havacılık sektörüne olan ilgilerini artırmak amacıyla düzenlenen bu tür etkinliklerin üniversite içindeki yenilikçi yaklaşımı desteklediği ifade ediliyor. Bitlis Eren Üniversitesi'nin öğrenci odaklı eğitim anlayışını yansıtan bu tür etkinlikler, öğrencilere değerli fırsatlar sunmayı hedefliyor.

bitlis-eren-universitesinde-model-ucak-kursu-buyuk-ilgi-gordu-3.jpg

Nemrut Jeoparkı Değerlendirme Toplantısı Bitlis’te Yapıldı Nemrut Jeoparkı Değerlendirme Toplantısı Bitlis’te Yapıldı

bitlis-eren-universitesinde-model-ucak-kursu-buyuk-ilgi-gordu-2.jpg

Editör: ALEV YAŞAR