Bitlis

Bitlis Eren Üniversitesi’nde “Sağlıklı Türkiye, Sağlıklı Bitlis” Buluşması Programı Düzenlendi

Bitlis Eren Üniversitesi ve FAROMDER işbirliğiyle "Sağlıklı Türkiye, Sağlıklı Bitlis" buluşması programı düzenlendi.

Üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte, FMF ve diğer nadir romatizmal hastalıkların güncel tanı ve tedavi yöntemleri, uzman doktorlar eşliğinde ele alındı.

FAROMDER Genel Sekreteri Nesrullah Korkmaz'ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş da bir konuşma yaptı. Üniversite olarak bu tarz çalışma ve programları yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Elmastaş, toplum sağlığını güçlendirecek bu tür programların önemine dikkat çekti.

Elmastaş, “Sağlıklı Türkiye, sağlıklı Bitlis buluşması adı altında önemli bir program düzenleniyor. Bu programın üniversitemizde yapılması bizi son derece mutlu etmekte.  Çünkü önemli bir alan, önemli bir konu, aynı zamanda spesfik hastalıkların tartışılacağı bir ortam. Belki buradan çıkacak bazı sonuçlarla bölgede devam eden ya da nadir görülen bazı hastalıkların, bazı çözümlerin noktasında önemli sonuçlar ortaya çıkacaktır.  Tabi biz üniversite olarak bilimsel bilgiye öncülük etmek, sağlık alanında ki gelişmeleri halkımızla buluşturmak bizim için her zaman önemli. Fırsat bulduğumuzda bu tarz toplantıları,  bilgilendirme çalışmaları ve farkındalık çalışmalarını yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Programda İstanbul’dan katılan hocaların sunumlar yapacağını belirten Elmastaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Aslında bugün burada bulunmamız toplum sağlığına yönelik işbirliği ruhunu birlikte daha iyi bir gelecek için atacağımız adımları da yansıtıyor. Dolayısıyla bu çalışmalar önemli. Çok uzaktan İstanbul Üniversitesi'nde çok kıymetli 2 hocamız var aramızda. Hocalarımızın kıymetli sunumlarını dinleyeceğiz, istifade edeceğiz. Bu programın ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program Prof. Dr.Serdar Uğurlu’nun sunumları ile devam etti.