Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Dursun Akaslan, Bitlis Eren Üniversitesi’ne önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Konuk heyet, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş tarafından makamında sıcak bir şekilde karşılandı.

Haber Kapak Şablon 2024 10 24T163255.613

Görüşmelerde, iki üniversite arasında akademik ve bilimsel iş birliğinin geliştirilmesi ve ortak projelere imza atılması üzerinde duruldu. Ziyaretin sonunda, üniversiteler arasında iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında; ortak projelerin yürütülmesi ve çeşitli bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi gibi başlıklar yer aldı. İş birliği ayrıca, yerel ve bölgesel kalkınma projelerine üniversitelerin ortak katkıda bulunmasını da teşvik edecek.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,“Bu iş birliği, iki üniversite arasında kalıcı bir bağın oluşmasını sağlayacak ve bilimsel faaliyetlerimize büyük katkı sunacaktır” dedi.

Haber Kapak Şablon 2024 10 24T163313.188

Bitlis Eren Üniversitesi'nde Tarım Çalıştayı Düzenlendi Bitlis Eren Üniversitesi'nde Tarım Çalıştayı Düzenlendi

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu da güçlü bir iş birliği için önemli bir adım atıldığını belirterek, Bitlis Eren Üniversitesi’ne teşekkür etti. Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdi ve her iki üniversitenin gelecekte ortak projelerde buluşma isteği yinelendi.

Muhabir: Alev Yaşar