"Dere Üstü Islah Projesi" kapsamında, 28 Eylül 2019 tarihinde Said-i Kurd-i Caddesi üzerinde bulunan ve İl Özel İdaresine ait olan "Hanedan" adıyla bilinen binanın yıkımıyla birlikte proje başlatıldı.

Ancak, geçen 4 yıla rağmen hala çalışmaların devam ettiğini ifade eden esnaflar, bu durumun devam etmesi halinde iş yerlerini kapatmak zorunda kalacaklarını belirterek tepki gösterdi. Esnaflar, devasa projede sadece birkaç iş makinesinin kullanıldığını ve çalışmaların yavaş ilerlediğini dile getirerek, toz ve molozlar nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini ifade etti ve yetkililere çağrıda bulundu.

Bitlis’te Nüfus ve Kimlik Hizmetlerinde Önemli İstatistikler Bitlis’te Nüfus ve Kimlik Hizmetlerinde Önemli İstatistikler

Bitlis Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şahin Irgıt, esnafın mağduriyetinin giderilmesi için çalışmaların bir an önce tamamlanmasını talep etti. Irgıt, zaman geçtikçe esnafın mağduriyetinin arttığına dikkat çekti.

Bitlis Esnafı Dere Üstü Islah Projesinin Yavaş İlerlemesine İsyan Ediyor

Başkan Irgıt, "Yaklaşık 3 yıldır 'Dere Üstü Islah Projesi' kapsamında çalışma yürütülüyor. Ancak bu süre zarfında ciddi bir ilerleme kaydedilmedi. Çalışmalar yavaş ilerliyor. Hem iş yerleri yıkılan esnafımız mağdur ediliyor, hem de iş yeri kalan esnafımız çalışmaların yavaş ilerlemesi nedeniyle mağdur oluyor. Devlet yetkililerinden talebimiz, ya çalışmaların durdurulması ya da bir an önce tamamlanmasıdır. Böylece esnafımız ve halkımız rahat bir nefes alabilir. Şu anda siftah yapmadan iş yerini kapatan esnaflarımız bile var" şeklinde çağrıda bulundu.

016024ba-01a3-4027-b710-3dff5cb5c532.jpg

Esnaf Feyzullah Demir ise şunları dile getirdi: "İş yerleri yıkılmayan esnaflar da zor durumda. Kazım Dirik Caddesi üzerinde bir haftadır çalışmalar devam ediyor. Her yer yıkılmış ve böylece kalmış durumda. Esnaf iş yerlerine giremiyor, müşteri de gelemiyor. Her taraf toz duman içinde. Bu caddede sadece 2 iş makinesi çalışıyor. Saat 11.00 gibi hala büyük iş makinesi çalışmaya başlamamış durumda. Küçük bir iş makinesi ise sürekli gidip geliyor. Ne yaptığı belli değil. Esnaflar büyük mağduriyet yaşıyor. Bir denetleme mekanizması yok. Herkes kendi keyfine göre çalışıyor. Bu durum böyle olmamalı. Bu çalışmaların bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Yetkililerden tek isteğimiz, bu işlerin bir an önce tamamlanmasıdır" şeklinde konuştu.

Editör: Mezher Yamaç